Intestinal Scavenger Receptors Are Involved in Vitamin K 1 Absorption
Aurélie Goncalves
,
Marielle Margier
,
Stéphanie Roi
,
Xavier Collet
,
Isabelle Niot
,
et al.
Article dans une revue
inserm-01478590v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Organoleptic propoerties of dark chocolates investigated by direct-injection mass spectrometry (PTR-To-MS) and GC-olfactometry
Zoé Deuscher
,
Isabelle Andriot
,
Karine Gourrat
,
Etienne Semon
,
Marie Repoux
,
et al.
15. Weurman Flavour Research Symposium , Sep 2017, Graz, Austria. 4 p
Communication dans un congrès
hal-02737607v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Key Aroma Compounds of Dark Chocolates Differing in Organoleptic Properties: A GC-O Comparative Study
Zoé Deuscher
,
Karine Gourrat
,
Marie Repoux
,
Renaud Boulanger
,
Hélène Labouré
,
et al.
Article dans une revue
hal-02552029v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Organoleptic propoerties of dark chocolates investigated by direct-injection mass spectrometry (PTR-To-MS) and GC-olfactometry
Zoé Deuscher
,
Isabelle Andriot
,
Karine Gourrat
,
Etienne E. Semon
,
Marie Repoux
,
et al.
Chapitre d'ouvrage
hal-02484077v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
The molecular dynamics of bacterial spore and the role of calcium dipicolinate in core properties at the sub-nanosecond time-scale
Alexandre Colas de La Noue
,
Francesca Natali
,
Fatima Fekraoui
,
Patrick Gervais
,
Nicolas Martinez
,
et al.
Article dans une revue
hal-02859839v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Dark chocolates organoleptic differences: a PTR-ToF-MS success story
Zoé Deuscher
,
Isabelle Andriot
,
Etienne Sémon
,
Sylvie Cordelle
,
Pascal Schlich
,
et al.
The 8th International Conference on Proton Transfer Reaction Mass Spectrometry and its Applications , Feb 2019, Innsbruck, Austria. pp.83-86
Communication dans un congrès
hal-02932072v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Nose-space of dark chocolates using PTR-ToF-MS and link to flavour perception through simultaneous Temporal Dominance of Sensations (TDS)
Zoé Deuscher
,
Isabelle Andriot
,
Sylvie Cordelle
,
Marie Repoux
,
Renaud Boulanger
,
et al.
.22. International Mass Spectrometry Conference (IMSC 2018) , Aug 2018, Florence, Italy
Communication dans un congrès
hal-02931982v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
AsiFood and its output and prospects: An Erasmus+ project on capacity building in food safety and quality for South-East Asia
Anal Anil Kumar
,
Yves Waché
,
Vanessa Louzier
,
Laurent Roy
,
F. Mens
,
et al.
Article dans une revue
hal-02514950v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Comparative population genomics in animals uncovers the determinants of genetic diversity
Jonathan Romiguier
,
P Gayral
,
M Ballenghien
,
Arnaud Bernard
,
V Cahais
,
et al.
Article dans une revue
hal-01313724v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Multi-block classification of chocolate and cocoa samples into sensory poles
Alessandra Biancolillo
,
Sebastien Preys
,
Belal Gaci
,
Jean-Luc Le-Quere
,
Hélène Labouré
,
et al.
Article dans une revue
hal-02936660v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Sols et urbanisme
Camille Guellier
,
Claude Compagnone
,
Antonio Bispo
,
Didier Boutet
,
Claire Chenu
,
et al.
Bispo Antonio; Guellier Camille; Martin Elsa; Sapijanskas Jurgis; Soubelet Hélène; Chenu Claire.
Les sols. Intégrer leur multifonctionnalité pour une gestion durable ,
Quae , pp.59-70, 2016, 978-2-7592-2392-3
Chapitre d'ouvrage
hal-01420822v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Biologico “Si”, biologico “No”: una discussione tra specialisti con il Parlamento Italiano nel gioco
Michaël Aubert
,
Damien Banas
,
Nicolas Bernier
,
Manuel Blouin
,
Cristian Bolzonella
,
et al.
2020
Pré-publication, Document de travail
hal-03044313v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Chocolates classification according to their volatile compounds fingerprints measured by PTR-ToF-MS
Zoé Deuscher
,
Isabelle Andriot
,
Etienne Semon
,
Hélène Labouré
,
Marie Repoux
,
et al.
4. international conference on cocoa coffee and tea , Jun 2017, Turin, Italy
Communication dans un congrès
hal-02786002v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Unsaturated fatty acids from food and in the growth medium improve growth of Bacillus cereus under cold and anaerobic conditions.
Benoît de Sarrau
,
Thierry Clavel
,
Nicolas Zwickel
,
Jordane Despres
,
Sébastien Dupont
,
et al.
Article dans une revue
istex
hal-01328858v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Nosespace of dark chocolates differing in sensory characteristics using PTR-TOF-MS and link to flavour perception through simultaneous Temporal Dominance of Sensations (TDS)
Zoé Deuscher
,
Isabelle Andriot
,
Sylvie Cordelle
,
Marie Repoux
,
Renaud Boulanger
,
et al.
12. Wartburg Symposium on Flavour chemistry and biology , May 2019, Eisenach, Germany. 1 p
Communication dans un congrès
hal-02932164v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Du modèle STICS au système ISOP pour estimer la production fourragère. Adaptation à la prairie, application spatialisée
Francoise Ruget
,
Sandra Novak
,
Sylvie Granger
Fourrages , 2006, 186, pp.241-256
Article dans une revue
hal-02663107v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Increase of sulfite tolerance in Oenococcus oeni by means of acidic adaptation
Jean Guzzo
,
Michel Jobin
,
Charles Diviès
Article dans une revue
hal-02695871v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Des outils intégrés d'aide à la décision pour une meilleure gestion des sols
Edith Martin
,
Antonio Bispo
,
Claire Chenu
,
Michael S. Corson
,
Catherine Keller
,
et al.
Bispo Antonio; Guellier Camille; Martin Elsa; Sapijanskas Jurgis; Soubelet Hélène; Chenu Claire.
Les sols. Intégrer leur multifonctionnalité pour une gestion durable ,
Quae , pp.285-310, 2016, Savoir Faire (Quae), 978-2-7592-2392-3
Chapitre d'ouvrage
hal-01420839v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Food safety risks in traditional fermented food from South-East Asia
Anil Kumar Anal
,
Giorgia Perpetuini
,
Awanwee Petchkongkaew
,
Reasmey Phary Tan
,
Sylvie Avallone
,
et al.
Article dans une revue
hal-02514915v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Pois, fèverole, lupin, soja pour l’alimentation humaine : quelle place dans la littérature scientifique mondiale ?
Noëmie Simon
,
Nathalie Roudier
,
Matteo Lascialfari
,
Christine Bouley
,
Marc Anton
,
et al.
2. Rencontres Francophones sur les Légumineuses (RFL2) , Sep 2018, Toulouse, France. 2018
Poster de conférence
hal-02154416v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
L’industrie alimentaire du futur passe par le numérique.
Rémi Aubry
,
Christophe Benavent
,
Didier Beudon
,
Stéphanie Bordes
,
Christian Briand
,
et al.
2016, 37 p
Autre publication scientifique
hal-01608358v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Peer-Reviewed Literature on Grain Legume Species in the WoS (1980–2018): A Comparative Analysis of Soybean and Pulses
Marie-Benoît Magrini
,
Guillaume Cabanac
,
Matteo Lascialfari
,
Gaël Plumecocq
,
Marie-Josèphe Amiot
,
et al.
Article dans une revue
hal-02416411v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Projet Polinov, épisode 2: Vers des systèmes de cultures favorables aux abeilles
Axel A. Decourtye
,
M. Gayrard
,
A. Chabert
,
Fabrice Requier
,
Orianne Rollin
,
et al.
Phytoma , 2013, 667, pp.11-14
Article dans une revue
hal-00966838v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Flavonoids of honey and propolis : characterization and effects on hepatic drug-metabolizing enzymes and benzo(a)pyrene-DNA binding in rats
M.H. Siess
,
Anne-Marie Le Bon
,
Marie-Chantal Canivenc-Lavier
,
Marie Josèphe Amiot
,
Sylvie Sabatier
,
et al.
Journal of Agricultural and Food Chemistry , 1996, 44, pp.2297-2301
Article dans une revue
hal-02694240v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Dynamiques des connaissances et des innovations dans les sciences alimentaires sur les légumineuses : une analyse mondiale des publications scientifiques
Matteo Lascialfari
,
Marc Anton
,
Colette Larre
,
Christophe Nguyen-The
,
Valérie Micard
,
et al.
2e Rencontres francophones sur les légumineuses (RFL 2018) , Oct 2018, Toulouse, France. pp.0, 2018
Poster de conférence
hal-02191782v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Volatile compounds profiling by using proton transfer reaction-time of flight-mass spectrometry (PTR-ToF-MS). The case study of dark chocolates organoleptic differences
Zoé Deuscher
,
Isabelle Andriot
,
Etienne Sémon
,
Marie Repoux
,
Sébastien Preys
,
et al.
Article dans une revue
hal-02608781v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Herbicides do not ensure for higher wheat yield, but eliminate rare plant species
Sabrina S. Gaba
,
Edith Gabriel
,
Joel J. Chadoeuf
,
Florent Bonneu
,
Vincent V. Bretagnolle
Article dans une revue
hal-01349936v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Cassava starch processing at small scale in North Vietnam
Guillaume Da
,
Dominique Dufour
,
Claude Marouzé
,
M.L. Thanh
,
Pierre-André Marechal
Article dans une revue
istex
hal-01668037v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Rice cooking and sensory quality
Christian Mestres
,
Aurélien Briffaz
,
Dominique Valentin
Chapitre d'ouvrage
hal-02174487v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Modeling small‐scale cassava starch extraction. Simulation of the reduction of water consumption through a recycling process
Guillaume Da
,
Eric Ferret
,
Pierre-André Marechal
,
M.L. Thanh
,
Claude Marouze
,
et al.
Article dans une revue
istex
hal-01668034v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More